• Flykten (del 19)
  Silverörnserien

  Del 19: Flykten

  År 57 e.Kr. När kejsare Neros politiska fiender får reda på vem som är hans älskarinna blir han mot sin vilja tvungen att förvisa henne. Cato får i uppgift att eskortera den unga kvinnan till Sardinien. Då han anländer till den sjudande och oroliga ön tillsammans med en liten grupp officerare blir han varse tre faror: Ett ledarskap har slagits i spillror, en dödlig farsot sprider sig över ön och ett våldsamt uppror riskerar att mynna ut i ett blodbad. Den nittonde delen i Silverörnserien utkommer i april 2022! Läs mer på förlagets hemsida.

 • Ljudboksutgåvorna av Straffet och Förrädaren, del 17 respektive 18 i Silverörnserien
  Silverörnserien

  Silverörnserien får ny ljudboksinläsare

  Efter sexton inlästa böcker i Simon Scarrows Silverörnserie lämnar Torsten Wahlund över stafettpinnen till Harald Leander. Harald Leander är en ljudboksinläsare med stor erfarenhet, bland annat har han läst in de svenska översättningarna av George R. R. Martins Sagan om is och eld (böckerna som är grund till TV-serien Game of Thrones). Leanders inläsning av Straffet publiceras den 5 juli. Inte långt därefter kommer Förrädaren, vilken blir tillgänglig den 24 augusti. Historiska Media tackar Torsten Wahlund för ett fantastiskt arbete med Silverörnserien, vilket har betytt oerhört mycket för att ge Silverörnserien en spridning till svenska läsare och lyssnare.

 • Förrädaren (del 18)
  Silverörnserien

  Del 18: Förrädaren

  År 56 e.Kr. De härdade krigsveteranerna Cato och Macro skickas till romerska rikets östra gräns. De är fullt medvetna om att deras rörelser övervakas av spioner från det farliga och mystiska grannriket Parthien. Men det kommer snart att visa sig att det värsta hotet befinner sig betydligt närmare än så. Inom de egna leden finns nämligen en förrädare som hotar legionen och till och med hela imperiet. Roms maktelit är skoningslös mot den som förråder sina egna, men för att kunna straffas måste man först tas till fånga. Cato och Macro k mpar mot tiden för att avslöja sanningen, medan den mäktiga fienden på andra sidan gränsen väntar på rätt…

 • Straffet
  Silverörnserien

  Del 17: Straffet

  Den efterlängtade sjuttonde delen i Simon Scarrows Silverörnserie är ute nu! Köp boken direkt på förlagets hemsida. Det är 55 e.Kr. När oroligheterna tilltar i romerska rikets östra utkanter ställs prefekt Cato och centurion Macro inför en livsfarlig utmaning. En hämndlysten kung riskerar inte bara att förlora stora områden av romerskt land utan också tusentals liv. Dessutom står Roms rykte om att vara ointagligt på spel. De listiga partherna har invaderat det romerska Armenien och trängt undan kung Rhadamistus. Kungen är ambitiös och hänsynslös, men han är lojal mot Rom. Den lokala befälhavaren general Corbulo sörjer för att kungen åter ska inta tronen samtidigt som han förbereder kriget mot Parthien.…

 • Del 16: Härskaren
  Silverörnserien

  Del 16: Härskaren

  Den sextonde delen i Silverörnserien, Härskaren, är ute nu! Kejsar Claudius är död. En blodig maktkamp tar sin början mellan Nero och hans halvbror Britannicus. Hur ska ett inbördeskrig undvikas? Läs mer om boken på förlagets hemsida!